mieltä on kysytty

Yritys voi kasvaa vain kahdella eri tavalla: myymällä enemmän nykyasiakkaille tai hankkimalla uusia asiakkaita. Ei ole olemassa muita tapoja. Uusia asiakkaita tosin voi hankkia esimerkiksi ostamalla yrityksiä tai laajentamalla uusille liiketoiminta-alueille.

Minusta on aika hämmästyttävää, kuinka paljon yrityksissä käytetään aikaa sisäisten asioiden vatvomiseen, erilaisiin sisäpeleihin, mutta asiakashankintaan ja  sen kehittämiseen aikaa ei juuri käytetä. Palataan nyt ajassa ”kivikaudelle”. Alun perin mainonnan tehtävänä oli tuottaa yritykselle voittoa. Mitä enemmän mainostettiin, sen paremmin tuote ja palvelut meni kaupaksi. Se lisäsi tuottoja ja samalla voitto parani. Olemmeko unohtaneet tämän?

Toinen asia on palveluliiketoiminnassa asiakaspalvelukokemuksen kehittäminen: vain hyvinvoiva, osaava, ja motivoitunut henkilöstö pystyy palvelemaan asiakkaita hyvin. Kuitenkin tuonkin ajatteln ja toiminnan tulee löhteä asiakkaista. On hyvä kysyä, mitä asiakkaat haluavat, mikä on yrityksemme asiakastarve, millaista hyötyä me tavoittelemme, miten me erottaudumme kilpailijoista. Onko meillä jotain sellaista tarjolla, mitä kilpailijoilla ei ole ja onko tarjoamme etu asiakkeelle riittävän hyvä. Ja jos on, kuinka sen kerromme asiakkaalle ja tietävätkö asiakkaat laisinkaan, millaista hyötyä tuotamme asiakkaillemme.

Olen siis sitä mieltä, että kaikki sellainen toiminta, joka ei tuota asiakkaille lisäarvoa tarvitsee laittaa suurennuslasin alle. On syytä vielä muistaa, että yrityksissä on kahdenlaista väkeä töissä: ne jotka ovat lähellä asiakasta ja niitä joka ovat lähellä niitä, jotka ovat lähellä asiakasta. Asiakas on ykkönen ja  asiakaslähtöisyys on sanahelinää, ellei yrityksessä osata johtaa ja kulkea kohti asiakkaita.

No miten tämä kaikki liittyy sinuun? Siinäpä se.  Helpotan vastaamistasi hiukan: tule rakentamaan kanssani yrityksellesi sellainen brandi, joka luo lisäarvoa, auttaa myymään kalliimmalla, säästää kustannuksissa ja mahdollistaa parhaiden ihmisten rekrytoinnin. Hyvällä brandilla myös voittosi paranee ja markkinointityö helpottuu oleellisesti.