tehosta ilmoitteluasi

Mitä  enemmän asiakas ja myyjä kohtaavat, sitä enemmän kauppa käy. Maailman parhaaksi väitetty myyntimies Frank Bettger on  kuvannut myyntiä seuraavalla prosessilla:

Jos haluan kauppaa, minun tulee kohdata asiakas. Jos en kohtaa asiakasta en voi tehdä kauppaa. Siksi minun on kohdattava asiakas mahdollisimman usein ja mahdollisimman monta asiakasta päivässä.

Tätä prosessia on laitettu helpottamaan mediamainonta. Mediamainonnalla myyjää kutsuu potentiaalisia asiakkaita käymään kauppaa kanssaan. Mediamainonnan yleisin ja perinteisin muoto Suomessa on edelleen sanomalehtimainonta. Sanomalehtimainontaan on Suomessa ollut jo 1800 luvun lopusta saakka. Mutta vasta 70-luvulla se koki suuren kasvun painotekniikan kehittymisen myötä. Siihen käytetään edellen noin 50% kaikesta mainosrahasta. Ilmoittelua käytetään kaikilla toimialoilla ja etenkin kauppaliikkeille ja palvelun tarjoajille ilmoittelumainonta muodostaa usein koko liiketoiminnan markkinoinnin ytimen. Koska ilmoitteluun käytetään niin paljon rahaa ja koska se on niin perinteinen mainonnan muoto, niin miksi ihmeessä se ei sitten aina toimi?