bemari

Mitä voimme oppia Saksasta!

Olen menossa asiakkaani kanssa Saksaan Kölniin maailman suurimmille messuille. Tämä on jo 5 vierailu Saksassa 1,5 vuoden aikana. En voi kun ihmetellä, miten ihmeessä Saksassa kauppa käy ja teollisuus elää kukoistustaan. Syynä ei ole ainakaan halpatuotanto.

Kiinan hintaetu on pannut polvilleen kaikkien muiden maiden teolliset valmistajat, mutta ei Saksan. Saksalaiset yhtiöt tuottavat erikoistuneita tuotteita, joiden huippulaatuun mm. Saksan suuret autovalmistajat  luottavat. Se mikä tekee tästä niin ihmeellisen asian, on yhtöiden koko. Saksassa näitä pieniä perheyhtiötä kutsutaan sanalla Mittelstand.  Mittelstand-yhtiöt väistävät kilpailua suuryhtiöiden kanssa ja keskittyvät asiakaspalveluun. Nopeus on kilpailuvalttina. Kiina ja laajemmin Aasia on Mittelstandin kasvavan panostuksen kohteena, vaikka päävientimarkkinat ovat EU-maissa. Saksan yrityssektorin ohjenuorana on tehdä asiakaslähtöisesti kannattavaa liiketoimintaa.

B2B-asiakkaiden mielissä saksalainen teknologiayritys on arvostettu ja sen korkea hinta kertoo vahvasta osaamisesta. Siis korkea hinta. HÄH!  Saksan Mittelstand-yritykset ovat strategisen markkinoinnin mestareita, vaikka yleisesti oletetaan, että markkinointiopit tulevat vain Yhdysvalloista. Näkeehän tämän jo se kuuluista sokea Reettakin, että saksalaiset ovat panneet vauhtia mm. Turun telakkabusineksessa. Siinä missä eräät tahot vaativat telakan kansallistamista ja valtion apua, se myytiin Saksaan ja tässä on tulos. Jawolh!

Saksassa on aina ollut niukasti luonnonvaroja ja siksi oli pakko panostaa teollisten raaka-aineiden kehittämiseeni. Saksan historiallinen vahvuus on laaja myös kansansivistys. Saksassa lukutaito oli jo 1800-luvulla pääosalla väestöstä; Britanniassa vain noin puolet väestöstä osasi lukea.

Entäpä Suomi

Viime viikolla hyvin laajasti kerrottiin maamme vientiponnistuksia  ”edesauttavasta” Team Finlandista. Kuten arvata saattaa, tuli koko hommasta virkamiesten keskinäinen  vientiklubi. Riidellään kuka johtaa, mitä saa johtaa ja miksi saa johtaa ja palavereista palavereihin  istutaan virkamieskupposen äärellä. Kun olen yrittänyt auttaa näitä Suomen ”Mittelstand” yrityksiä maailmalle, törmään tuon tuostakin samaan ongelmaan: ”hakukriteerien mukaan yrityksenne on liian pieni, liian vähän aikaan toiminut, liian vähän osakepääomaa, väärä yhtiömuoto, emme ole löytäneet kyseille tuotteille vientimahdollisuuksia, ottakaa yhtyettä alueen kansanedustajiin, ehkäpä he voivat edesauttaa”….

Kuinka ihmeessä täältä periferiasta pääsee mihinkään nämä uudet innovatiiviset yritykset, kun virkamieskunta tekee kaikkensa, jotta pienet, aloittavat, innovatiiviset ja yritteliäät yritykset jäävät kaiken ulkopuolelle. Samaan aikaan rahaa lapioidaan samoille vanhoille yrityksille vuodesta toiseen. Eräskin yritys tyrmättiin perusteella, että ei missään ole tuollaisia tuotteita. Ei tietenkään, ja juuri sitä vartenhan tuotteelle haettiin patentti (ja saatiin) ja nyt tuotetta myydään jo kymmenissä eri maissa.