hampurilainen

Miksi yritykset ovat olemassa?

Tämä on päivän polttava kysymys. Miksi tämä on päivän polttava kysymys. Juuri siksi, että useimmat yritykset ovat tyystin unohtaneet koko kysymyksen. Yritykset pyörittävät omia toimintojaan rutiineilla ja samalla unohtavat tärkeimmän eli olemassalonsa oikeutuksen.

Yritykset ovat olemassa sitä varten, että ne ratkovat asiakkaan ongelman. Otetaan nyt vaikka  esimerkiksi pikaruokabusiness. Jotkut ihmiset haluavat syödä nopeasti. Siksi palvelua saa vain kassalla. Ruoka tarjotaan paperista ja asiakas vie roskat itse pois. Ravintolasta ei löydy viihtyisää sohvaa eikä pehmeitä tuoleja. Pöydät ja tuolit ovat kovia, jotta kukaan ei istuisi liian kauan vaan poistuisi mahdollisimman pian, jotta seuraavat nälkäiset pääsevät sisään. Siis koko ravintolan konsepti ratkoo asiakkaan ongelmaa: halua syödä nopeasti.

No sitten tulee tämä perisuomalainen yrittäminen. Halutaan olla kaikille kaikkea ja samalla unohdetaan, mikä on asiakkaan ongelma. Tai sitten niitä ongelmia on niin paljon, ettei 10 psykoterapeuttia pysty niitä ratkomaan.

Monesti isot  ketjut tuon tuostakin karsivat tai myyvät rönsyjä pois. Hyvä esimerkki tässä on Stockmann. Se haluaa nyt keskittyä asiakkaan ongelmaan. Ainoa jota en vielä ole löytänyt puheissa Stockmannin casessa on se asiakas ja hänen ongelmansa, jota varten koko ketju on olemassa.

Uskon, että nyt on aika ryhtyä pohtimaan ihan aikuisten oikeasti, miksi yrityksemme on olemassa, mikä on asiakkaan ongelma, jota ratkomme. Usein tuohon pohtimiseen tarvitaan ulkopuolista näkemystä ja tässä sitä olisi tarjolla.